Aromatherapie

 
Aromatherapie1De laatste 20 jaar is er een toenemende belangstelling voor het gebruik van aromatherapie, eens beschouwd als een alternatieve praktijk, is nu zo algemeen geaccepteerd, dat het steeds meer als deel van een behandeling van ziektes of problemen wordt aangeboden. Steeds meer wordt er erkend dat het gebruik van etherische oliën bijdraagt aan het genezingsproces. Het gebruik van aromatherapie kan gezien worden als een onderdeel van het bredere terrein van de kruidengeneeskunde, omdat de etherische olie slechts een onderdeel is van de vele wijze, waarop een plant gebruikt kan worden als geneesmiddel.

Aromatherapie2Etherische oliën kunnen in het dagelijks leven eenvoudig en effectief op verschillende manieren gebruikt worden, zowel voor hun geur, als voor hen cosmetische en geneeskrachtige kwaliteiten. Ze kunnen als parfums gebruikt worden, in bad worden toegevoegd en gebruikt worden in schoonheidsmiddelen. Ze kunnen ook gebruikt worden bij kleine ongelukjes, ongemakken en om vele vaak voorkomende klachten, zoals; hoofdpijn, verkoudheid, menstruatiepijn en spierpijn te helpen voorkomen of te verzachten. Ze horen altijd bewaard te worden op een koele plaats in donkere flessen om ze te beschermen tegen foto-oxidatie, zo min mogelijk contact met de lucht en buiten bereik van kinderen gehouden te worden.


Aromatherapie3Op een eenvoudige effectieve manier kunnen etherische oliën op een aantal verschillende manieren thuis worden gebruikt, zowel om hun geur als om hun cosmetische en medicinale eigenschappen. De methode waar wij mee werken wordt gebruikt door professionele aromatherapeuten, masseurs en schoonheidsspecialisten. Er worden oliën uitgekozen die passen bij de conditie en het karakter van de cliënt. Deze worden dan gemengd met een basisolie. Er kunnen ook etherische oliën toegevoegd worden aan een neutrale crème of lotion, of aan de basis van een gezichtsmasker. Ook het haar kan verbeterd worden door het gebruik van enkele druppels olie direct toe te voegen aan een neutrale shampoo. Natuurlijk kunnen etherische oliën ook gebruikt worden bij warme en koude kompressen.

Al deze facetten komen aan bod tijdens de training. Op een professionele basis leer je etherische oliën gebruiken om crèmes, parfums, balsems, scrubs en massageoliën te maken.

De cursus is inclusief cursusmateriaal, werkboek, koffie en thee en wordt afgesloten met een certificaat.
 
De kosten voor 5 avonden zijn € 100,= te voldoen op de eerste cursusdag.