Edelsteen Therapie

 
Geneeskrachtige kristallen werken door hun kleur en hun trilling. De kleur is voor iedereen duidelijk waarneembaar. De trillingen kunnen we (nog) niet zien, maar zijn wel te voelen. Energie (trilling, kleur) gaat nooit verloren, maar wordt eindeloos omgezet. Overal werkt voortdurend de energetische kracht. Alles heeft een uitstraling en alles neemt straling waar en is daardoor te veranderen. Dit is het duidelijkste te zien bij levende wezens. Dus daar waar verandering altijd merkbaar is. Er is een verband tussen wat door de huid wordt opgenomen en het innerlijke van de mens. Er ontstaat een wisselwerking tussen de huid en het kristal. Het kristal reageert op de energie van de drager, de elementen komen los en worden opgenomen door het lichaam. Kristal is het hoogste niveau van het mineralenrijke en de mens is het hoogste niveau van het dierenrijk, daarom zijn ze op natuurlijke wijze in relatie en harmonie met elkaar.

Sinds mensenheugenis gebruikt de mens de natuurlijke geneeskracht van de aarde. De stenengeneeskunde is dus geen nieuwe alternatieve geneeswijze, maar al duizenden jaren oud. Geneeskrachtige stenen zijn een hulpmiddel bij de genezing van ziektes, emoties en problemen. Ze helpen ons om iets positief te veranderen. De kracht en magie van stenen, het geloof en de hoop, daarop zijn al vele jaren nauw verbonden met de geschiedenis van de mensen. Het is geen toeval dat kristallen altijd weer de brug naar het mythische vormen. Of het nu gaat om de, door stenen omzoomde, rituele krachtplaatsen, of om de ongelooflijke steenmassa's, die de Farao's op elkaar hebben laten stapelen.

Edelsteentherapie is een therapievorm die uitnodigt tot groei, groei in therapeutische kennis en groei van jezelf. De cursus is hiervoor een uitnodiging en een handreiking. Ik hoop dat de edelsteentherapie je geestelijk en energetisch 'steen-rijk' mag maken aan ervaringen, resultaten en groeimomenten. Vol ontzag en bewondering voor de schoonheid en stenenpracht die we op deze aarde mogen aantreffen.
 
Edelsteentherapie1Edelsteentherapie2Edelsteentherapie3